Za projekte u Sisačko-moslavačkoj županiji 13,3 milijuna kuna potpora

Tugomir Majdak u Sisku je uručio ugovore za 12 novih poljoprivrednih projekata

Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je 12 novih ugovora iz Programa ruralnog razvoja za projekte Sisačko-moslavačke županije, kojima je odobrena potpora poljoprivrednicima u visini od 13,3 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva poljoprivrede.

Ukupna vrijednost investicija u Sisačko-moslavačko županiju putem tih projekata iznosi 15 milijuna kuna.

U priopćenju se prenosi izjava državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka da će ti ugovori omogućiti nova vrijedna ulaganja te ubrzati razvoj ruralnih područja i rast poljoprivredne proizvodnje na potresom pogođenim područjima.

Vlada i Ministarstvo poljoprivrede, kako je rekao, kontinuirano i sustavno provodi niz aktivnosti kojima na potresom pogođenim područjima osigurava pomoć svima kojima je pomoć potrebna, najavivši da će ovog mjeseca započeti prijave za mjeru 5 Programa ruralnog razvoja pomoću koje će poljoprivrednici obnoviti svoje objekte, mehanizaciju i proizvodne površine.

Ukupno je do sada iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno gotovo 877 milijuna kuna putem nešto više od 16.400 ugovora.

“Pred nama u novoj financijskoj perspektivi je gotovo 5 milijardi eura namijenjenih ulaganjima u hrvatsku poljoprivredu te se veselim sljedećoj ovakvoj prilici, dodjeli potpora za realizaciju novih ambicioznih poljoprivrednih projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji”, istaknuo je Majdak.

Dodao je: “Veliko mi je zadovoljstvo upravo ovdje u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je mnogo pretrpjela posljednjih mjeseci, uručiti 12 novih ugovora vrijednih 13,3 milijuna kn koji će omogućiti nova vrijedna ulaganja i radna mjesta te ubrzati razvoj ruralnih područja i rast poljoprivredne proizvodnje na potresom pogođenim područjima. Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo poljoprivrede kontinuirano i sustavno provode niz aktivnosti kojima na potresom pogođenim područjima osiguravamo pomoć svima kojima je pomoć potrebna, a u travnju će započeti prijave za mjeru 5 Programa ruralnog razvoja pomoću koje će poljoprivrednici obnoviti svoje objekte, mehanizaciju i proizvodne površine.

Ukupno do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno gotovo 877 milijuna kuna putem nešto više od 16 400 ugovora. Pred nama u novoj financijskoj perspektivi je gotovo 5 milijardi eura namijenjenih ulaganjima u hrvatsku poljoprivredu te se veselim sljedećoj ovakvoj prilici, dodjeli potpora za realizaciju novih ambicioznih poljoprivrednih projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji“.