Za odgojiteljice u Kutini osam posto veća plaća

Postignut je dogovor o povećanju koeficijenta u prosjeku za 0.2, odnosno povećat će se plaće u visini od oko 8% djelatnicima Dječjeg vrtića Kutina. U odnosu na kolege iz okolnih vrtića, u DV Kutina plaće su manje što uzrokuje odlazak odgojitelja u obližnje gradove.

– U protekle tri godine proširili smo kapacitete vrtića i to zahtijeva zapošljavanje odgojitelja koji se sve teže pronalaze na tržištu rada, a pogotovo ako su plaće u okruženju Kutine veće nego u samoj Kutini. Kako bismo zadržali kvalitetu rada našeg Dječjeg vrtića, nastojimo povećati koeficijente djelatnicima Dječjeg vrtića prosječno za 0,2, odnosno povećati plaće za oko 8%. Izdvajanje Grada Kutine za plaće djelatnika Vrtića porast će za oko 700.000 kn, a s povećanjem plaća krenut će se od 1. lipnja 2020. godine. Navedena sredstva su i planirana u proračunu. Ove promjene su najhrabrije jer iziskuju i najveća financijska sredstva te se nadam da će ova mjera biti prepoznata kao briga za naše najmlađe građane, djelatnike i rad Dječjeg vrtića kao i za mlade obitelji u Gradu Kutini – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Povećanje neće utjecati na cijenu vrtića koju roditelji plaćaju.

– Dogovor između Grada i vrtića znak je da netko vidi i cijeni rad koji se provodi u Dječjem vrtiću te se nadam da će ovo utjecati na zadovoljstvo djelatnika – dodala je ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov.

Ana Kurečić, sindikalna povjerenica EKN-a, u ime Dječjeg vrtića izrazila je zadovoljstvo postignutim dogovorom i spremnošću gradonačelnika da se postigne dogovor oko poboljšanja uvjeta rada zaposlenika Dječjeg vrtića.