Za novo ruho otočke tržnice 291.000 eura

Grad Otočac nalazi se u društvu gradova i općina Ličko – senjske županije koji su kroz Program gospodarske i društvene revitalizacije Like potraživali sredstva za projekte i za koja su im odobrena određena financijska sredstva. Tako je za projekt „Tržnica Otočac – rekonstrukcija“ odobreno 291.000,00 eura (2.192.539,50 kuna).

Tržnica Otočac smještena je u samom centru grada te se sastoji od otvorenog dijela za prodaju te nadstrešnice, sanitarnih čvorova i trga. Isto je potrebno urediti s obzirom da je dotrajalo i nezadovoljavajuće. Realizacijom ovog projekta, već dotrajala tržnica dobit će novo ruho, a sami cilj je potaknuti i pozitivno doprinijeti unapređenju kvalitete životnih uvjeta te razvoju društvene infrastrukture i usluga koje se vežu za navedenu infrastrukturu na području Grada Otočca.

Projektom se također želi potaknuti razvoj kapaciteta za podršku lokalnim/ruralnim proizvođačima hrane, pića i autohtonih proizvoda te omogućiti stvaranje preduvjeta za očuvanje istih. „Tržnica Otočac – rekonstrukcija“, jedan je u nizu od projekata koje provodi Grad Otočac i koji utječe na postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanje atraktivnosti prostora, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja.

Grad Otočac