Za Dan otvorenih vrata, Sabor posjetilo gotovo 1.100 građana

Osmi Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora, jedan je od najposjećenijih dosad – saborsku zgradu u nedjelju je razgledalo gotovo 1.100 posjetitelja.

Najposjećeniji je bio prvi Dan otvorenih vrata, održan u svibnju 2013., kada nas je posjetilo 1400 građana, no treba napomenuti da je manifestacija tada trajala sat duže, rekla je u ponedjeljak Ružica Šimunović, voditeljica saborske Službe za građane koja tradicionalno organizira Dan otvorenih vrata.

Veliko zanimanje građana za posjet Saboru Šimunović objašnjava činjenicom da je u nedjelju bio državni blagdan i lijepo vrijeme koje je na Markov trg, gdje je održana središnja proslava Dana neovisnosti, dovelo i brojne turiste.

Dan otvorenih vrata održava se dva puta godišnje, u povodu Dana Hrvatskog sabora, 30. svibnja i Dana neovisnosti, 8. listopada i građanima omogućuje da bez prethodne najave uđu u zgradu parlamenta, razgledaju je uz stručno vodstvo i susretnu se s predsjednikom Sabora.

Građani su u nedjelju po prvi, od kad se manifestacija održava, imali priliku susresti se i postaviti pitanje premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade, te razgledati Ured predsjednika Sabora.

H/N