Z. Marić: Odazvat ću se ako dobijem poziv, to je moja zakonska obveza

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je izjavu Ante Nobila, odvjetnika Piruške Canjuge, da će ga zvati za krunskog svjedoka svoje obrane u slučaju Agrokor. Marić je kazao da će se odazvati ako dobije poziv.

‘Odazvat ću se ako me pozovu jer je to, između ostaloga, i moja zakonska obveza’, kazao je ministar Zdravko Marić odgovarajući nakon sastanka u Banskim dvorima o sanaciji šteta od poplava na pitanje reportera N1 hoće li se odazvati pozivu nakon što je odvjetnik Piruške Canjuge prošloga tjedna kazao da će Marić biti njihov krunski svjedok u slučaju Agrokor.

‘Dok su u tijeku postupci, neću ulaziti u nikakve komentare, a što se tiče ovog pitanja – to je između ostaloga i moja zakonska obaveza i ako budem pozvan, odazvat ću se’, poručio je Marić.

Podsjetimo, Nobilo je prošloga tjedna komentirajući ulogu ministra Marića u slučaju Agrokor upitan želi li reći da je, ako je njegova klijentica na listi osumnjičenih, onda to morao biti i ministar Marić, potvrdno odgovorio.

“Da. Odnosno, u ovom trenutku, stav ministra Marića, kojega ćemo mi sigurno pozvati kao svjedoka, jer on svjedoči u korist obrane. On kaže: ‘Ja sam vjerovao nadležnim službama. Zato ne mogu biti odgovoran.’ Isto i mi kažemo. Piruška Canjuga, koja nije financijaš, još manje može biti odgovorna jer je vjerovala nadležnim službama. Dakle, ministar Marić je naš krunski svjedok”, rekao je prošloga tjedna Nobilo.

“Teško mi je razaznati kontekst u kojem je to rekao. Ne vidim Marića kao važnog svjedoka, bio je u sektoru kojim je upravljao Crnjac, ali naša je obrana da ono što se događalo i što je inkriminirano u ovom trenutku nije bila ingerencija Crnjca pa što bi onda Marić imao s tim?”, kazao je, pak, također prošloga tjedna Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik bivšeg Agrokorova direktora za financije Ivana Crnjca.

“Ne nalazim tu naročitosti, tužiteljstvo već sada zna što je bilo čiji sektor. Nije mi jasno što je ona radila jučer, i to na više razina, u sudnici. On ima legitimno pravo na svoju strategiju, ali – da nije ministar, tog se čovjeka ne bi nitko sjetio u ovoj priči.

Ako je on bitan, ima ih još 150 bitnih. Gurate me sad u zonu politike, ali Marića u javnosti u ovoj priči ne bi bilo da nije ministar. Međutim, svatko ima pravo na svoju strategiju obrane i ne želim komentirati kolege, uvjeren sam da iz njegove pozicije to ima smisla, ali iz moje – to je već druga priča”, komentirao je Pavasović Visković.