Vukovarski dogradonačelnik: Velikosrpska politika 90-tih imala karakteristike nacističkih i fašističkih režima

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček reagirajući na izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vućića uoči oslobodilačke operacije ‘Oluja’, priopćio je u ponedjeljak da je upravo “velikosrpska politika 90-tih imala sve karakteristike nacističkih i fašističkih režima”, dodavši kako očekuje da Republika Hrvatska uspori daljnje pregovore Srbije o ulasku u Europsku uniju.

Pavliček, koji je ujedno i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) u priopćenju ističe da “HKS najoštrije osuđuje sramotne izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića izrečene na tzv. središnjem komemorativnom skupu u povodu Dana sjedanja na stradale i izbjegle Srbe održanog u Bačkoj Palanci. Vučić je među ostalim usporedio Hrvatsku i njenu vojno-redarstvenu akciju ‘Oluja’ s nacističkom Njemačkom riječima”, naveo je vukovarski dogradonačelnik Pavliček, podsjetivši na ogromne ljudske žrtve i materijalne štete koje je velikosrpska agresija 90-tih godina prouzročila Republici Hrvatskoj.

Dodaje kako je “upravo velikosrpska politika 90-tih godina ima sve karakteristike nacističkih i fašističkih režima.

Napominje kako je i “sam Vučić bio jedan od huškača te velikosrpske politike, s obzirom da je u više navrata bio na okupiranim hrvatskim područjima, podržavajući na političkim skupovima pobunjene hrvatske Srbe, uz svima poznate njegove riječi: ”Nikada srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska’ ‘”.

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika također ocjenjuje kako je žalosna “prisutnost predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca na tom komemorativnom skupu u Bačkoj Palanci.

Marijan Pavliček u priopćenju navodi kako od “Vlade RH očekuje da nakon Vučićevih izjava povuče hrvatskog veleposlanika iz Beograda, ali i uspori sve daljnje pregovore Srbije glede ulaska u Europsku uniju”.