Vukovar: Policija je uhitila državnog tajnika, pijan je razbijao i vrijeđao policiju

Ministar Tomo Medved rekao je u subotu vezano za privođenje državnog tajnika Sučića u Vukovaru prilikom kontrole epidemioloških mjera, kako mu je poznato što se dogodilo, ali ne zna detalje, dodavši da osuđuje što državni tajnik nije postupio po uputama i mjerama Nacionalnog stožera.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je ranije danas da je pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u subotu iza ponoći zatekla nekoliko osoba, od kojih je dvojicu muškaraca od 61 i 40 godina privela zbog remećenja javnog reda i mira. Kako su neslužbeno naveli pojedini mediji, riječ je o državnom tajniku Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepanu Sučiću i ravnatelju Memorijalnog centra Domovinskog rata iz Vukovara Krunoslavu Šeremetu.

“Poznato mi je što se dogodilo s državnim tajnikom, ali ne znam detalje cijelog slučaja. Apsolutno osuđujem što moj državni tajnik nije postupio prema uputama i mjerama Nacionalnog stožera koje je u obraćanju predstavio i sam premijer Andrej Plenković. Takvo ponašanje ne mogu prihvatiti i postupit ćemo u skladu sa zakonom i dokumentacijom koju dostavi policija. Bilo bi neodgovorno donositi odluke dok još nemamo sve parametre”, rekao je u subotu navečer za Jutarnji list ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Kazao je da se čuo s državnim tajnikom Sučićem, ali nije želio iznositi detalje njihovog razgovora.

“Pokušavam rekonstruirati što se točno dogodilo”, rekao je ministar Medved, dodavši da će, kada dobije sve podatke, prema državnom tajniku postupiti prema zakonu.

Prva reakcija iz vlade: Ako je istina, to je neprimjereno

Kako večeras prenosi HTV, reagirali su i iz Vlade, a glasnogovornik Vlade Marko Milić je rekao: “Ispitat ćemo što se dogodilo. Ako je sve to istina, takvo ponašanje državnog tajnika potpuno je neprimjereno”. Dodao je da je u ponedjeljak sjednica Vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke što se tiče njegovog statusa u Vladi.

Oglasio se Nacionalni sindikat policije

O incidentnom događaju su priopćenje javnosti poslali i iz Nacionalnog sindikata policije. Naveli su, uz ostalo, kako su od više ljudi dobili informaciju da su visoki dužnosnici Vlade pod vidnim utjecajem alkohola odbijali napustiti kafić u Vukovaru, galamili su i razbijali boce i čaše te vrijeđali i ponižavali policajce. Ističu kako su im i prijetili, riječima “znate li vi tko sam ja i tko smo mi”, “ostat ćete bez posla”.