VUKOVAR Penava: Prosvjed probudio institucije, pozdravljam dolazak Pupovca

U Vukovaru započelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u nedjelju je, na dan sjećanja na žrtvu Vukovara, ustvrdio kako je nedavni prosvjed protiv neprocesuiranja ratnih zločinaca probudio institucije te da pozdravlja i uvažava činjenicu dolaska predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

“Prosvjed je sad u drugom, trećem, desetom planu, danas pogotovo su nam heroji i živući i kojih nema u mislima, trebali bi biti svaki dan u godini u mislima onih koji su odgovorni svojom dužnošću za procesuiranje zločinaca, svaki dan bi trebali imati pijetet prema tim ljudima”, rekao je Penava

“To je sve što mogu reći, ovo je jednostavno misao na 91. godinu, na heroje grada Vukovara, hrvatske branitelje, stradale civile i nažalost nakon pada grada, na sve nevine žrtve na koje se bestijalno velikosprski agresor iskalio zbog silnih gubitaka tijekom borbe za Vukovar”, poručio je Penava.

Na novinarsko pitanje je li zadovoljan ishodom prosvjeda kojim je htio usmjeriti pažnju na neprocesuiranje ratnih zločina u Hrvatskoj, poručio je kako moramo pustiti vremenu da pokaže, no smatra da se ipak nešto pomaknulo.

“Strpimo se, probudili smo institucije i mislim da nemaju puno vremena, ali svakako im ga treba dati da odrade ono što kao institucije nisu odradili do sada”, napominje Penava.

Penava je komentirao i dolazaka Milorada Pupovca, koji je u subotu bacio vijenac u Dunav i zapalio svijeću na spomen obilježju na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, prilikom čega je rekao kako su sve žrtve važne.

“Ne bih o imenima, i ne bih o nikakvim žrtvama, osim o onima iz 91. godine. Totalno krivo vrijeme i krivo mjesto za pričati o drugim žrtvama”, kazao je Penava.

“Uvažavam činjenicu i pozdravljam da je došao podati se žrtvama velikosrpske agresije, jer jedino o njima u Vukovaru možemo pričati”, zaključio je.