Vukovar: Na Memorijalnom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u srijedu su položeni vijenci i upaljene svijeće u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje.

“Ovo je bitan dan za Hrvatsku i sve hrvatske građane. Na današnji dan izvojevali smo veliku pobjedu kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirana područja. Na svima nama je da gradimo bolju Hrvatsku”, poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Vijence su položila te svijeće upalila i izaslanstva Ministarstva obrane, Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Počast je odvojeno odalo i izaslanstvo Grada Vukovara, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom.

“Danas se sjećamo najsjajnije Vojno-redarstvene operacije ‘Oluje’ koja nije samo donijela dugo očekivani mir nakon pet godina rata, nego je i stvorila preduvjete za mirnu reintegraciju istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema”, kazao je Pavliček nakon polaganja vijenaca.

Molitvu je molio župnik župe sv. Filipa i Jakova i ​vukovarski​ gvardijan,​ fra Ivica Jagodić, a potom je u Crkvi sv. Filipa i Jakova​ služena i sveta misa za Domovinu.