Vukovar: Na grobove branitelja položene ruže i upaljene svijeće

Foto: Hina

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, uoči 26. obljetnice sloma obrane i okupacije toga grada članovi Udruge Vukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položili su ruže i zapalili svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja.

“Nažalost, potraga za nestalima i dalje ide jako sporo. Smatramo kako se odgovor na pitanje o sudbini nestalih nalazi u Beogradu i tamošnjima arhivima”, rekla je predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Po podacima Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još se traga za 480 nestalih i posmrtnim ostacima poginulih na području Vukovarsko-srijemske županije, od kojih je 308 osoba nestalo u samome gradu Vukovaru i prilikom pokušaja proboja nakon sloma vukovarske obrane.

U Vukovaru će se gradu u subotu obilježiti 26. obljetnica stradanja grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Komemorativnim okupljanjem u dvorištu vukovarske bolnice te kolonom sjećanja od bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata državna i druga izaslanstva odat će počast poginulima u obrani Vukovara 1991. godine. (Hina)