Vukovar- Kandidati HDZ-a u 5. izbornoj jedinici obišli budući Finin razvojni centar

Kandidati HDZ-a u 5. izbornoj jedinici, s nositeljem liste, potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem na čelu, obišli su u ponedjeljak budući informatički razvojni centar Fine u Vukovaru te su tom prigodom poručili kako je ulaganje u znanje i nove tehnologije budućnost Hrvatske.

“Fina je napravila novu digitalnu strategiju za iduće petogodišnje razdoblje s 52 inicijative koje planiramo realizirati u idućih pet godina”, rekao je predsjednik Uprave Fine Dražen Čović i dodao kako će vukovarski centar biti sedmi Finin razvojni centar u Hrvatskoj te da bi trebao biti otvoren početkom rujna ove godine.

Podsjetio je da Fina zapošljava više od 300 inženjera informatike i opslužuje više od 150 raznih servisa za državu i za bankarski sektor.

Čović je također rekao kako Fina namjerava “prijeći na agilni, brzi razvoj kroz implementaciju svjetskih iskustava”.

“Angažirali smo jednu veliku svjetsku kompaniju koja bi s nama radila ovaj novi razvoj. To je kompletna promjena paradigme”, istaknuo je te dodao kako je Fini u interesu “formiranje puno bržih proizvoda od sadašnjih”.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija te nositelj liste HDZ-a u 5. izbornoj jedinici Zdravko Marić ocijenio je kako je riječ o pozitivnoj priči te da je obrazovanje iznimno važno, a posebice spona između obrazovanja i tržišta rada.

“Tu Hrvatska ne smije nikako gubiti korak, već mora biti usklađena s modernim tehnologijama i trendovima. Fina se okreće i gleda kako se trendovi odvijaju i na taj način želi biti subjekt, a ne samo objekt cijele te priče”, istaknuo je Marić.

Po riječima ministra državne imovine i drugoga na listi Maria Banožića, Ministarstvo državne imovine prati Finu u mnogim projektima, a na raspolaganju je i Gradu Vukovaru, u čije je vlasništvo država već prenijela veliki broj nekretnina. “Tu smo da pomažemo i dalje jer je ovdje riječ o važnim procesima koji Hrvatskoj osiguravaju budućnost i tehnološki napredak”, rekao je Banožić.

Finin budući informatički centar u Vukovaru obišli su i peta na listi Marijana Balić te deveti Nikola Mažar.