Vukojević supruzi ne smije prići bliže od 200 metara

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, trenutačno izbornik reprezentacije do 20 godina i skaut u stožeru A reprezentacije Ognjen Vukojević, nakon što je prijavljen zbog prijetnje supruzi, prenoćio je na Oranicama, piše u nedjelju Večernji list.


Iz policije su potvrdili da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom te je kazneno prijavljen zbog prijetnje.

Prema kaznenoj prijavi, Vukojević je 7. svibnja, nešto nakon 23 sata, prijetio 38-godišnjakinji. Vukojevića je policiji prijavila osoba iz kruga obitelji optuživši ga za verbalno nasilno ponašanje i ozbiljne prijetnje. Iz sadržaja prijave proizlazi da je Vukojević došao doma u pripitom stanju te da je prijetio supruzi Andreji Ćupor.

Policija mu je pretražila stan. Nakon što je ispitan kod dežurnog suca, pušten je na slobodu, ali mu je određena mjera opreza – mora napustiti obiteljski dom i ne smije se približavati supruzi na manje od 200 metara.

Kako je supruga Ognjena Vukojevića ispričala istražiteljima, Vukojević je kući stigao pripit.

Njegovoj supruzi zasmetala je njegova alkoholiziranost pa je počeo vikati na nju, a pritom joj je navodno izrekao i prijetnje smrću koje su se odnosile i na ostale članove obitelji.

Kada se osjetila ugroženom, Vukojevićeva supruga pokušala je mobitelom nazvati policiju, međutim, on joj je mobitel pokušao istrgnuti iz ruke te ju je odgurnuo. Ubrzo je intervenirala policija i uhitila ga, a Vukojeviću je izmjereno 0,6 promila alkohola u krvi.

“Takvo okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod njegove supruge osjećaj straha i ugroženosti za svoj i život članova njezine obitelji. Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje kojim je okrivljeniku naložilo mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom te mjeru opreza udaljenje iz doma u kojem stanuje zajedno sa suprugom”, priopćili su iz zagrebačkog tužiteljstva donosi Večernji list.