Vučić: ‘Žao mi je zbog Pupovca, no neću dolijevati ulje na vatru’

foto HINA/ Daniel KASAP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao zbog svega što se dogodilo saborskom zastupniku Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miloradu Pupovcu, ali i dodao da neće “dolijevati ulje na vatru loših odnosa Srba i Hrvata”.

Vučić je novinarima u Nišu kazao da će večeras telefonom nazvati Pupovca kako bi od njega čuo što se dogodilo.

On je rekao da su emocije uvijek uzavrele kada se ogovori o odnosima Srba i Hrvata, ali kako je njegova poruka pomirbena jer od sukoba nitko neće imati koristi.

“Volio bih da Hrvatska razumije da mi imamo zajedničku budućnost, da se možemo razlikovati po pitanjima iz prošlosti, i po tim pitanjima mogu mi zamejreriti što hoće oko mojih izjava, i mogu ja njima zamjeram i što se tiče izjava i djela, ali to ne mijenja moju poruku kako sam apsolutno uvjeren da Srbi i Hrvati bez obzira na tragičnu osobnu i obiteljsku prošlost moraju graditi zajedničku budućnost”, kazao je Vučić.

Podsjetimo, Srpsko narodno vijeće izvijestilo je da su u petak poslijepodne na zagrebačkom Dolcu napadnuti saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević.

“Dana 28.9.2018. između 14h00 i 14h10 zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom Saboru, prof. dr. Milorad Pupovac (predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru) i Boris Milošević (predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom Saboru) nakon završetka saborske sjednice prolazili su pored bistroa „Amfora“ na zagrebačkoj tržnici Dolac, iz smjera ribarnice prema Trgu Bana Josipa Jelačića.

U jednom trenutku prof. dr. Milorad Pupovac osjetio je udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te u trenutku kad se okrenuo vidio je da je pogođen sa većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći (mantilu), a neki (krupniji i krući) odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu”, priopćili su iz SNV-a.