Vučić ili kurjak u janjećoj koži?

N1

Piše:Z. Horvat

S nestrpljenjem očekujemo novi posjet iz Srbije. Nakon notorne i vječne igre „toplo-hladno“ između nas i istočnih nam susjeda odnosi su opet naglo zahladnjeli postavljanjem izložbe  o Jasenovcu u prostorijama UN-a gdje nas je Srbija opet otkrila kao genocidan narod. „Pozdravima“ se pridružio i bahati Milorad Dodik tražeći od Hrvatske da se po tko zna koji put ispriča zbog ustaškog logora Jasenovac i da prizna genocid nad Srbina. Želeći na djelu pokazati da smo svi mi jednaki, ali Hrvati za nijansu genocidniji od ostalih, Ivica Đačić, Aleksandar Vučić i njihov trabant Dodik su po tko zna koji puta prionuli poslu ne bi li se jasnije ocrtala stigma hrvatske genocidnosti. Dakle, upravo političari iz država koje su krive za najkrvaviji rat i genocid u Evropi na koncu 20. stoljeća.

Političke vratolomije i karikaturalnost Aleksandra Vučića i njegove bratije  odavno  izazivaju podsmjeh dijela  srbijanskih medija i tamošnje inteligencije. Novi posjet Vučića Hrvatskoj  slučajno će se dogoditi točno 17 godina nakon što su on i Šešelj službeno posjetili Irak. O tome svjedoči i video zapis na youtube. Tijekom deset dana boravka u toj zemlji ovaj tandem susreo se s većinom tamošnjih zločinaca, a primio ih je i krvnik Sadam Husein, manijak koji je skrivio mučenja, zvjerstva i likvidacije desetaka tisuća svojih sunarodnjaka. Šešelj i Vučić nisu se poslije toga susreta mogli nahvaliti s utiscima koje je na njih ostavio ovaj luđak. Sadama su toliko kovali u zvijezde da se na trenutak činilo da je bivši  diktator član Srpske radikalne stranke! Zajednički su pljuvali po SAD-u, Europi i svima koji drukčije misle. Vučić je tijekom tog posjeta bio i kolporter jer je posvuda dijelio stranačko glasilo zgodnoga naziva-„Velika Srbija“. On i Šešelj su se Sadamu Huseinu požalili kako nisu shvaćeni dovoljno ozbiljno u težnjama da se stvori Velika Srbija, ali „naš rat još traje i mi ćemo na kraju svakako pobediti“-rekoše oni tada.

Aleksndar Vučić je na kraju promijenio politička stajališta. Barem javno. Počeo je glumatati europski orijentiranog političara. Ipak, svako malo iz njegova kabineta izleti poneka glupost koja dokazuje da se Vučić nikada nije odrekao doktrine svojega bivšeg mentora i idola Vojislava Šešelja. Nadajmo se da će naša predsjednica imati sve ovo u vidu kada se za koji dan bude sastala s Vučićem. Iako u zraku lebdi pitanje zbog čega ga je u ovome trenutku novih  orkestriranih napada na Hrvatsku uopće i pozivala u službeni posjet?!?