Vučić i Šešelj na rođendanu uz četničke pjesme: “On je sramota čovječanstva”

Screenshot/Twitter

Odvjetnikt Čedomir Stojković objavio je snimku na kojoj se vidi predsjednik Srbije Aleksandr Vučić koji slavi u društvu osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je na rođendanu sina osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Društvenim mrežama širi se snimka koja prikazuje njih dvojicu u društvu uz pjesmu koja veliča četničkog vojvodu Pavla Đurišića.

Beogradski odvjetnik Čedomir Stojković objavio je snimku na Twitteru i napisao da je “sramota čovječanstva što se predsjednik Srbije napija zajedno sa zločincem Vojislavom Šešeljem”. Njih dvojica su potpuno jednaki, piše Stojković, osnivač pokreta Oktobar.

“To što se napija s njim dok slušaju pjesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika čije su jedinice činile zločine tijekom II. svjetskog rata, a poslije on lično se udružio s jedinicama NDH i konačno u operaciji Weiss 1943. se udružio s nacističkim snagama radi napada na naše stanovništvo je druga stvar, koju je mogao znati svako tko je htio.

To što ta pjesma ima primitivni melos vojnih jedinica koje su činile genocid u Srebrenici je treća stvar”, tvitao je Stojković.

Uz sve navedeno Stojković je jednu stvar izdvojio kao posebno sramotnu:

“Ali to što predsjednik Srbije vino drži kao da je pivo, a dok ga pije glavu krivi kao da je rakija, je posebna sramotna stvar koja svjedoči da ova sramota čovječanstva nije uspio za 11 godina vlasti steći ni jedan manir, makar slučajno da ga pokupi od stranaca s kojima se protiv njihove želje sastaje. Tužno”, napisao je Stojković na Twitteru, piše Maxportal.