Vučetić: Podržavam kolegicu što nije odlučila šutjeti i tako omogućavati daljnje traumatiziranje pacijentica

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić preko Facebooka je dao podršku kolegici zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić koja je danas tijekom rasprave o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića ispričala svoje stravično i vrlo intimno iskustvo iz Hitne pomoći gdje je završila zbog spontanog pobačaja.

Ivani Ninčević Lesandrić u Saboru je kazala:”Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu”, te kadodala da ne želi da se to više ne ponovi niti jednoj ženi u Hrvatskoj.

“Danas je kolegica Ivana Ninčević Lesandrić, u saborskoj raspravi o opozivu ministra Kujundžića, progovorila o stanju u hrvatskom zdravstvu. Iako je primjer osobni, on pogađa mnoge žene. Zbog žena koje su ovaj postupak prošle, kao i zbog onih koje ovaj postupak ne smiju više prolaziti na ovaj nehumani način, podržavam kolegicu što se nije odlučila šutjeti i tako omogućavati daljnje traumatiziranje pacijentica. Liječnici i ostalo medicinsko osoblje čine najbolje što mogu, a političari ne”, napisao je Vučetić na Facebooku.