Vrkljan: Tko nadzire nadziratelje ili kako su suci Ustavno suda ubili demokraciju

Današnjom odlukom Ustavnog suda, oko prava naroda na referendum, dotaknuli smo društveno, političko, a prije svega pravno dno vladavine prava u Republici Hrvatskoj.

Ustavni sud, biran negativnom selekcijom od političkih kadrova iz dvije stranke, sljedbenice komunističkog totalitarnog sustava, danas su u potpunosti otele hrvatsku državu narodu.

Na čelu Ustavnog suda instaliran je sudac Šeparović koji je u pravni sustav demokratske RH doveden iz zloglasne JNA.

U ovom sazivu Ustavnog suda nema niti jednog suca koji nije iz obitelji komunističkih moćnika bivše države. Te strukture su se toliko osilile i otele kontroli da nemaju potrebu dozvoliti izbor barem nekoliko sudaca iz građanskog društva koje nije temeljeno na totalitarnoj ideologiji.

Od trenutka referenduma održanog 19. svibnja 1991. godine i iskazane volje hrvatskoga naroda za samostalnom, neovisnom i demokratskom državom, strukture iz komunističko-udbaškog režima ustrajno su radile na tome da ponište volju naroda.

Današnjom odlukom sudaca Ustavnog suda, najjasnije do sada, pokazala je svu bezćutnost okupacije svih institucija u Republici Hrvatskoj. Današnjom odlukom poslali su poruku hrvatskom narodu da on u biti o ničemu ne odlučuje nego to u njegovo ime isključivo rade interesne skupine koje na svaki način hrvatskom narodu oduzimaju pravo da živi, kao svi ostali Europski narodi, u demokraciji, uređenom društvu u kojem postoji vladavina prava.

U svim državama zapadne demokracije, ustavni sudovi, odnosno slični oblici institucionalnog uređenja, su onaj najviši korektiv koji štiti i čuva narodnu volju i kazano s jednom riječi „nadziru“ zakonodavnu, izvršnu i sudbenu vlast u skladu sa temeljnom voljom naroda koja se vuče iz Ustava.
Danas je apsolutno dokazano kako jedino u Hrvatskoj Ustavni sud ne nadzire nikoga nego služi kao zaštita pojedincima i političkim skupinama u okupanim institucijama RH.

A tko nadzire nadziratelje?
Narod.

U saborskom klubu i političkoj inicijativi “Za Pravednu Hrvatsku” zalažemo se za korjenite promjene počevši od Izbornog zakona pa do potpuno novih institucionalnih Ustavnih postavki demokratske vladavine naroda u Republici Hrvatskoj.

Prvi korak na tom putu mora biti političko buđenje obespravljene hrvatske većine i snažno pozivanje svih građane da izaću na izbore u što većem broju.
Narod će se odazvati pozivu kad oni koji pozivaju budu vjerodostojni i svojim životom svjedoče novu Hrvatsku, Pravednu Hrvatsku, Europsku Hrvatsku.

Nama treba Pravedna Hrvatska u kojoj će narod čak i na na općim izborima birati Ustavne suce koji će svojom političkom neovisnošću i pravnim iskustvom štiti jedino i isključivo volju naroda i interes države.

Danas je Hrvatska zemlja sa posebnim potrebama!!!
Nama treba “Pravedna Hrvatska”.