Vrkljan: Novi zakon o minimalnoj plaći ili po čemu je Plenković proeuropski političar

Vladajući danas u Saboru nikako da shvate da zakonom propisana minimalna plaća nikako nije i ne može biti zbroj od poslodavca ponuđene plaće i dodatak za smjenski rad, rad vikendom ili rad u otežanim uvjetima, piše saborski zastupnik Milan Vrkljan na svojoj Facebook stranici.

Taj dio u kome se od radnika očekuje da dodatno pridonosi radnim procesima mora biti isključivo dodatak na zakonom reguliranu minimalnu plaću.
Dalje, inzistiranje Vlade na tome da se minimalna plaća može isplatiti samo ako radnik stvarno odradi PUNO radno vrijeme potpuno je neprihvatljivo iz razloga što radnik nije odgovoran za organizaciju procesa u tvrtki pa ga npr. poslodavac može neke dane “poslati kući” a time mu i umanjiti zakonom propisanu minimalnu plaću.

Ovim se prijedlozima Vlade oko izmjene Zakona o minimalnoj plaći ozakonjuje korupcija i lopovluk.
Nakon pažljivog slušanja što Vlada predlaže novim Zakonom uvjeren sam da Vlada osim što nije socijalno osjetljiva nije niti stručno kapacitirana da osmisli i predlaži zakon na razini standarda EU, kojoj na žalost pripadamo samo na papiru.

Bilo bi zanimljivo od Plenkovića čuti kako on ovaj Zakon koji radnicima nameće u RH brani u krugovima EU.
Dok je ova Vlada, nošena korupcijom, nepotizmom i političkim kriminalom nema nam naprijed.

Hrvati moraju jedan izborni ciklus zaboraviti na ideologiju i napraviti političku platformu protiv korupcije, nepotizma i političkog kriminala kojim su HDZ i SDP premrežili hrvatsku
Vjerujem u europsku, pravednu i uređenu Hrvatsku, nas je više.!!!