Vrkić: Dobro je da postoji nacionalni interes za rješavanje lokalnih problema

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u ponedjeljak je ocijenio korisnim višednevni boravak predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, ocijenivši kako je dobro što postoji nacionalni interes za rješavanje lokalnih problema.

Na upit novinara da komentira četverodnevno premještanje predsjedničina Ureda u tu ovu županiju, Vrkić je kazao kako je zadovoljan posjetom, a podsjetio je i na sjednicu Vlade u Osijeku 1. prosinca prošle godine, kada su potpisani ugovori za projekte vrijedne dvije milijarde kuna i “kada je Vlada najavila jedan drugačiji odnos prema Slavoniji”.

Dobro je da postoji nacionalni interes za rješavanje naših lokalnih problema i zato podržavamo dolazak predsjednice i mislim da je to bilo korisno, ocijenio je Vrkić.

Smatra kako je ova Vlada poduzela je niz vrlo konkretnih koraka i da je predsjedničino propitivanje “apsolutno u redu” jer se kroz to vidi da svatko radi svoj dio posla.

Za nas koji ovdje živimo najvažnije je da iz toga izvučemo zaključak kako imamo partnere na državnoj razini, ali najveći dio posla ćemo morati sami odraditi, kako bismo podigli gospodarsku aktivnost i zapošljivost i tek tada možemo govoriti da će naši ljudi živjeti bolje, a djeca ostajati u Osijeku, istaknuo je gradonačelnik Vrkić.