Vrijeme je pravo ljetno, no uskoro stiže promjena

Rovinj/Izvor: Dražen Prša

Sunčano, gotovo svugdje i vruće uz temperature do 33 Celzijeva stupnja, prognoza je za ponedjeljak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), prenosi 24sata.

Vjetar uglavnom slab, na istoku do umjeren istočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, sredinom dana u okretanju na sjeverozapadni vjetar, uz obalu jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 Celzijeva stupnja.

Zbog mjestimice jake bure, žuto upozorenje je izdano za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

– Iako u nastavku tjedna u unutrašnjosti ostaje sunčano, ipak treba računati na slab do umjeren dnevni razvoj oblaka. Od srijede i na malo nestabilnije vrijeme, uz malu vjerojatnost za popodnevni lokalni kratkotrajni pljusak praćen grmljavinom. Vjetar većinom slab, u utorak ponegdje umjeren istočni i jugoistočni. Danju vruće, a jutra toplija.

Na Jadranu iduće noći tople, a najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 34 °C. Prevladavat će sunčano, no na jugu ne i posve stabilno, pa poslijepodne postoji mogućnost ponekog pljuska i grmljavine, najvjerojatnije u utorak. Ujutro većinom burin, a poslijepodne slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak – prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.