Vrijeđao policiju, skrivio prometnu i bježao… A nema još ni 18 godina

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Zagrebačka policija privela je na sud maloljetnika koji je u Zaprešiću, u subotu oko 11 sati, vrijeđao policajce, skrivio prometnu nesreću upravljajući automobilom bez vozačke dozvole i pobjegao s mjesta događaja.

Policija je izvijestila da je maloljetnik, kretavši se Sesvetskom cestom u smjeru istoka, tijekom usporenog kretanja po kolniku zbog prometne gužve, vrijeđao policajce koji su se službenim vozilom kretali iz suprotnog smjera. Nakon toga, policajci su maloljetniku koji je upravljao vozilom davali zvučne i svjetlosne signale kako bi se zaustavio, a što on nije učinio već je povećao brzinu i nastavio vožnju Sesvetskom cestom u smjeru istoka.

Dolaskom do raskrižja s Glavnom ulicom, maloljetnik je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i potom naletio na automobil zagrebačkih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera. Nakon prometne nesreće, nastavlja policija, maloljetnik je napustio mjesto događaja, a da s drugim sudionikom nije popunio Europsko izvješće, niti je ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilo.

Policajci su nedugo potom pronašli maloljetnika i vozilo kojim je upravljao pa je zbog grubog kršenja prometnih propisa, vrijeđanja policajca i opasnosti od ponavljanja prekršaja priveden na Općinski sud u Sesvetama.