Vrhunska operna umjetnica na SFF: Promoviram mjuzikl “Most” koji radim sa Indirom Kučuk- Sorguč, bit će to iznenađenje

Vrhunska operna umjetnica iz Hrvatske Antonella Malis posjetila je Sarajevo za vrijeme Sarajevo Film Festivala kako bi uživala u festivalskoj atmosferi i iskoristila priliku za susret sa dragim ljudima.

Antonella je inače i obiteljski vezana za Sarajevo jer njen stric živi u Sarajevu.

Sa popularnom bosansko hercegovačkom književnicom i producenticom Indirom Kučuk-Sorguč već neko vrijeme radi na jednom vrlo zanimljivom glazbeno-scenskom projektu koji će ugledati svjetlo dana sljedeće godine.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačko-hrvatskom mjuziklu «Most» u kojem Antonella igra lik Anđela koji svojom toplotom i ljubavlju povezuje dvije sukobljene strane i čini da ljubav nadilazi sve prepreke.

Pored toga, Antonella je učesnica i vokalno-instrumentalne grupe «Most» koja je uglazbila i bajramsku pjesmu «Miris ljubavi» za koju je i urađen video spot koji će biti premijerno emitiran pred Kurban bajram.

– Jedva sam dočekala da ponovo vidim Sarajevo, grad meni najbližih ljudi. Prošetala sam se i crvenim tepihom na otvorenju i zaista je sve spektakularno. Kako ste vi sretni kad imate ovu ljepotu i šarm!

Srela sam se sa mnogim divnim ljudima, pijemo kafice po Baščaršiji i osjećamo da grad živi punim plućima za ovaj događaj. Ja sam ovdje da skupa sa Indirom Kučuk-Sorguč, mojom prijateljicom i pravom Sarajkom, od glave do pete, onom koja nosi sarajevski duh kao najbolje odijelo, promoviramo i mjuzikl «Most» koji neće nikoga ostaviti ravnodušnim, sigurna sam.

A evo za koji dan ćemo predstaviti i bajramsku pjesmu koju su glazbenici iz Hrvatske poklonili svim muslimanima svijeta, a nadasve našim komšijama Bošnjacima islamske vjeroispovijesti.

Radili smo je s ljubavlju i od sveg srca vam je poklanjamo, kazala je Antonella Malis, prenosi Index.ba