Vrhovni sud odbio zahtjev Smiljane Srnec za privremenim puštanjem na slobodu

Glavna rasprava u suđenju Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić

Vrhovni sud Republike Hrvatske je odbio žalbu optužene Smiljane Srnec protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora. Time je postalo pravomoćno rješenje prvostupanjskog suda kojim je optuženici, u tijeku postupka nakon podignute optužnice zbog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Varaždinu 15. listopada započelo je suđenje Smiljani Srnec (45), koja je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno neovisnih jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom, koji nije pronađen.

Optužnica tereti Srnec da je svojoj sestri zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu te da joj je nanijela višestruke smrtonosne ozljede u vidu prijeloma kostiju glave.

Sestra Smiljane Srnec nestala 2000. godine, pronađena u obiteljskom domu skoro 20 godina kasnije. Njen nestanak službeno je prijavljen tek 16. kolovoza 2005.

Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec, koja je uhićena istoga dana.