Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić blagoslovio je gradilište buduće crkve u Vatrogasnoj ulici u Petrinji

Povodom Dana župe sv. Ivana Pavla II vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić blagoslovio je gradilište buduće crkve u Vatrogasnoj ulici u Petrinji te predvodio svečano misno slavlje.

Uz mnoštvo vjernika svetoj misi je prisustvovao i gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb. Kardinal Puljić u svojoj propovijedi osvrnuo se na samo ime Župe i život pape Ivana Pavla II, te nadodao:

„Gradite dom Božji, nije cilj zgradu napraviti, danas je to lako, nego cilj je dok se ta crkva gradi da se gradi župska zajednica. Da svatko od vas osjeti dio je mene ugrađen u tu crkvu. Nije smisao napraviti zgradu nego napraviti dom Božji gdje ćemo se svi mi osjećati kod kuće, svi smo mi tu braća i sestre. Ovaj blagoslov gradilišta blagoslov je vas koji ćete postati svjesni da gradite dom Božji do molitve gdje ćete biti kod kuće.

Nemojte posustati iako će vrag htjeti zaraditi nego pokušajte biti složni, zauzeti, pa kakvi smo takvi smo, Božji smo. Učinite da vašem svećeniku bude drago biti svećenik a drago je kad vidiš da trebaš tim ljudima, da te svi podupiru, da ti pomažu i guraju naprijed.“ Kardinal Puljić također je istaknuo da se korijeni nikada ne smiju zaboraviti i iskorijeniti jer korijeni su naš identitet.

Župnik Župe fra Ante Barišić u svom obraćanju zahvalio se na svesrdnoj pomoći gradonačelniku Dumboviću, te nadodao: „ Za današnji dan pripremali smo se devet dana, devet dana bilo je klanjanje, zahvaljujem se svima onima koji su dolazili na klanjanje od jutra do navečer, braći svećenicima za vođenje ove devetnice. Posebno se radujem kad na misama i ispovijedima vidim djecu i mlade, hvala roditeljima što ih potiču na to.“