Vremenska prognoza za produženi vikend za Praznik rada

Nalazimo se ovih dana pod utjecajem prostrane anticiklone, a frontalni poremećaji premještaju se sjevernije od nas i donose tek blagu destabilizaciju atmosfere.

Tako će ovoga tjedna u utorak, a još izglednije krajem četvrtka biti prolaznih pljuskova i grmljavine, najizglednije na sjeverozapadu Hrvatske, u unutrašnjosti Istre te u gorju. Suho će ostati u Dalmaciji.

Nastavit će se tako i razdoblje iznadprosječne topline, tek će prolazno u utorak i petak biti malo svježije, ali bit će to tek malo manje toplo.

Vrijeme za produženi vikend

Slično će biti i za, mnogima, produženi vikend. Opet malo toplije, ali ne i sasvim stabilno. Sunčanije će biti za većeg dijela subote, a krajem dana uz razvoj oblaka može, slično kao i sutra, u unutrašnjosti i na sjevernome Jadranu biti kratkotrajne kiše ili kakvog kraćeg pljuska praćenog grmljavinom, izglednije u gorju.

Prognoza nakon subote još nije sasvim pouzdana, izgledno je nešto promjenjivije vrijeme, a kiše, ako je i bude, bit će je u manjim količinama. No, bez većih promjena u temperaturi zraka, ostaje iznadrposječno toplo.

Pripremite meso i roštilj, najprije za početak vikenda, a izgledno će i ostatak produženog vikenda biti vrlo ugodan za boravak na otvorenom, posebice u Dalmaciji gdje će biti najsunčanije.

Tek vas na kopnu može iznenaditi kakav kraći poslijepodnevni pljusak. (N1)