Vrdoljak: “Poštujem prelaske radi unaprjeđenja političkog rada”

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je u utorak prelazak bivšeg SDP-ovog zastupnika Maria Habeka u Klub zastupnika HNS-a riječima kako poštuje prelaske iz stranke u stranku ako je radi unaprijeđenja političkog djelovanja te da motivacija za prelazak nikako ne smije biti na osobnoj razini.

“(Habeku) smo ponudili logistiku u Ivancu u Varaždinskoj županiji, i pomoći ćemo mu da ima svoju logistiku i stručnu službu, da može nastaviti svoj rad”, poručio je Vrdoljak uoči sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima.

Mario Habek bivši je saborski zastupnik SDP-a koji je prije mjesec dana napustio tu stranku uz najavu da će biti nezavisan zastupnik te da neće postati član bilo koje druge stranke.

“Poštujem da netko procjenjuje da će u drugome klubu unaprijediti svoj politički rad, ali nikada motivacija ne smije biti osobna”, ustvrdio je Vrdoljak na novinarsko pitanje kako je prilikom odlaska Anke Mrak Taritaš, Gorana Beusa Richembergha i Marije Puh bio bijesan.

Na novinarsko pitanje vidi li Vrdoljak reforme u državnoj upravi, nije konkretno odgovorio već je skrenuo pozornost na uspješnu reformu obrazovanja koju je pohvalila i Europska komisija, i buduće porezne i reforme mirovinskog sustava.

Habekov prelazak iz SDP-a u HNS komentirao je i ministar uprave Lovro Kuščević, koji je poručio kako ga “raduje da se povećava broj zastupnika koji podržavaju dobar rad ove vlade”.

Na novinarsko pitanje jesu li ovakvi prelasci dobri za demokraciju i povjerenje birača jer je Habek prethodno bio veliki protivnik politike HDZ-a, a sada je njihov partner.

“Ja ne mogu ulaziti u osobne razloge prelazaka, međutim najbitnija stvar u pravu na mišljenje, jest pravo na promjenu mišljenja. Ovo mišljenje je promijenjeno ispravno, jer Vlada zaista radi dobar posao, a stranka iz koje je otišao gospodin je očito besperspektivna, ne nudi nikakva rješenja za Republiku Hrvatsku i došao je u onu stranku koja nudi konkretna rješenja”, poručio je Kuščević.

“Gospodin će se morati pravdati svojim biračima za dvije godine, kada budu redovni izbori, mislim da je dobar potez napravio”, objasnio je Kuščević.

“HDZ ima stabilno i stalno članstvo, naš klub ne mijenjamo tako lako”, zaključio je Kuščević.