Vrdoljak opalio po predsjednici: “Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna!”

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je izrazila žaljenje zbog rezultata PISA 2018, prema kojima su naši učenici ispod prosjeka zemalja OECD-a, a za nju je to dokaz kako reforma obrazovanja ne donosi rezultate i da s njom moramo “žustrije krenuti.”. Nije dugo trebalo čekati reakciju predsjednika HNS-a.

“Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna!

PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole i predsjednica koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje to mora znati!

U protivnom riskira da bi netko njene istupe mogao protumačiti ili kao neznanje ili kao manipulaciju ili da je od velikog podržavatelja reforme obrazovanja – nakon Bandićeve podrške njenoj kandidaturi – posve preuzela njegovu retoriku i postala njen protivnik.

Za kraj, umjesto nošenja kolača Bandiću u zatvor, bilo bi bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola, da se na licu mjesta upozna s reformskim procesima pa da pred studentima, kojima bi trebala biti uzor, ubuduće govori pune i točne informacije”, napisao je šef HNS-a na Facebooku.

Hrvatska zna, ali ne i predsjednica. Umjesto nošenja kolača, bilo bi pametnije da ode u jednu od hrvatskih škola, upozna se s reformskim procesima i ubuduće govori pune i točne informacije. 👇

Objavljuje Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS)Četvrtak, 5. prosinca 2019.