Vrdoljak opalio po Anušiću: Jeftinim politikanstvom želi povećati šanse

Nakon što je Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović i član Predsjedništva HDZ-a, za Večernji list kazao kako je HNS preko ministrice Blaženke Divjak inicirao prosvjed kao političku akciju kojoj je bio cilj da si HNS podigne politički rejting, stigao je i odgovor Ivana Vrdoljaka, šefa HNS-a.

“Izjava gospodina Anušića da je prosvjed učitelja inicirao HNS, neistinita je i apsurdna kao i predsjednička kampanja kojoj je on na čelu! Samo da ga podsjetim da je upravo njegova predsjednica KGK podržala učitelje u njihovim zahtjevima! Onda je po Anušicevom razmišljanju i ona inicijatorica štrajka! Jasno mi je da je u stožeru gospodina Anušića zavladao strah od gubitka izbora i zato ovakvim jeftinim politikantstvom želi povećati svoje šanse!

HNS i ministrica Divjak nude prijedloge i pokušavaju naći rješenja i motiviraju obje strane da sjednu za pregovarački stol i pronađu rješenja da naša djeca, naši učenici budu pobjednici! Do sada se gospodin Anušić nije javljao po temi obrazovanja i bolje mu je da tako i ostane! U kriznim vremenima treba prije svega misliti na javni interes i stabilnost države! I zato gospodinu Anušiću i svim poslušnicima i trbuhozborcima iz koalicije preporučujemo da smiruju situaciju i ne izazivaju nemir i svađe! Deplasirano je i nemoguće da bilo tko politički iskorištava ovaj štrajk, koji je iz borbe za bolje plaće prerastao u opći bunt protiv institucija i zato je opasno na tome loviti sitne političke poene”, stoji u odgovoru Ivana Vrdoljaka Večernjem listu.

“Moj je osobni stav da je HNS preko ministrice Divjak inicirao prosvjed kao političku akciju kojoj je bio cilj da si HNS podigne politički rejting, što je apsolutno vidljivo iz izjava ministrice Divjak koja je prvo govorila da stoji iza prosvjeda prosvjetara pa je kasnije rekla da neće sudjelovati u pripetavanju između premijera Plenkovića i školskih sindikata. Nekorektno je od ministrice da se ograđuje od prosvjeda koji je zajedno s HNS-om inicirala”, rekao je Anušić ranije Večernjem listu.

“Ispada da je prosvjed smokvin list za projekte i reforme u školstvu”, poručio je Anušić. Nastavio je kako su se prosvjedu učitelja priključile i ostale političke opcije kojima je jedini cilj destabilizacija i rušenje Vlade.

Nacionalno/N1.