Vrdoljak: HNS izlazi samostalno na izbore koji su potrebni čim prije

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Hrvatska narodna stranka (HNS) izaći će samostalno na izbore koji su potrebni čim prije, ocijenio je u četvrtak predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

”Važno je da na izbore idemo čim prije jer gospodarstvo ne može čekati, a građanima treba dati pravo da izaberu tko će ih voditi iduće četiri godine. O izlasku na izbore očekujem suglasje u čitavom Saboru”, rekao je Vrdoljak uoči sastanka koalicijskih partnera.

Upitan za prijepore HNS-a sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u vezi s Zakonom o obnovi zgrada oštećenih u potresu na području Zagreba i okolice, Vrdoljak je kazao da je na taj zakon bilo puno primjedbi koalicijskih partnera, oporbe i Grada Zagreba.

”Nisam vidio da je itko drugi dao neki drugi prijedlog. Mi iz HNS-a u takvoj atmosferi imamo već gotov prijedlog zakona. Želja nam je bila čim prije izaći građanima u susret, ali ako je bilo puno prijepora onda će taj prijedlog zakona proći javnu raspravu”, rekao je.

Komentirajući loše rezultate koje je ostvario HNS u nedavnim ispitivanjima javnog mnijenja, Vrdoljak je rekao da je HNS spreman za izbore na koje će stranka izaći samostalno.

”Na predstojećim izborima će se birati hoće li idući premijer biti Andrej Plenković (HDZ) ili Davor Bernardić (SDP). Ali bit će i drugi izbori na kojima će se vidjeti koja će opcija nad Plenkovićem i Bernardićem držati oko. U ovom mandatu je to bio HNS, a u idućem bi to mogli biti populisti ili suverenisti iz Škorine ekipe ili građansko-liberalni centar i HNS”, zaključio je Vrdoljak.