Vratite nam Goli otok, lista čekanja je preduga !

GOLI OTOK

Piše: Dražen Prša

Ministar zaštite okoliša Tomisav Ćorić po drugi puta je donio rješenje o imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, nakon što je Upravni sud poništio rješenje o njezinom izboru za ravnateljicu te ustanove na temelju tužbe jedne od kandidatkinja.

Kolika je samovolja i bahatost a uz to i ignoniranje državnih institucija odnosno odluke suda najbolje potvrđuje ministar Ćorić kojemu ovo nije prvo “šeretsko”, idolentno ponašanje prema svima koje očito je, drži manje vrijednima, jer više je nego očito da ima neograničenu podršku u provođenju samovolje svojeg bahatluka.

Poznato je, djela to i pokazuju da su branitelji zaboravljeni, a zakon koji propisuje da bi trebali imati barem prednost pri zapošljavanju ako ispunjavaju ostale uvijete u natječajima samo je slovo na papiru, jer iz dana u dana svjedoci smo ismijavanja te, nazovimo zakonske stavke koja izaziva gađenje i direktno pljuvanje u lice onima koji su se borili za svoju Domovinu.

I dok većina braniteljskih udruga šuti i boli ih briga za one s kojima su ne tako davno branili svaki pedalj Lijepe naše, za one koji traže priliku da zarade “koricu kruha”, tamo neki podobni, koji imaju mamu, tatu, sestru, strica, strinu, susjeda ili su politički podobni dobivaju poslove bez razlike na uvijete iz natječaja, hrvatski branitelji s pravom se pitaju za što su se borili. Možda za ministra Ćorića, za njegovo mangupsko, idolentno, koruptivno i neljudsko ponašanje, za njegove “picajzl” manire ili za uhljebljivanje nekih tamo maminih ili tatinih curica kojima je visina štikle ogledalo pameti i svega ostaloga.

One koje plaćamo, od kojih većina predstavljaju krpelje u Saboru, ne nalaze za shodno da dignu svoj glas, da probude zaspalu naciju i da tim i takvim političkim protuhama koji glume nedodirljivost i samovolju kažu dosta, da ne može više tako, oni okreću svoje stražnjice i bježe tamo gdje se mogu naslađivati, opijati, drogirati, prostituirati.

Zaboravljaju hrvatski politički uhljebi da će jednog dana sve to biti naplaćeno, ako ne od hrvatskog čovjeka onda od Boga. Ogledalo društva u kojem živimo svodi se na masovna uhljebljivanja, krađu, laži, tapšanja po ramenima, iskrivljene i podmukle osmjehe odobravanja na ubijenu iskrenost čovjeka koji iz dana u dan sve više nestaje.

To što je Tomislav Čorić učinio hrvatskoj braniteljici Ljiljani Zmijanović , to što je “dvočlansku iskaznicu” Nellu Slavicu ponovno imenovao ravnateljicom NP “Krka” nije jedini čin samovolje i pljuvanja u lice hrvatskom narodu, jer poznate su njegove “rukavice” i djelovanja i u NP “Plitvička jezera”, i u drugim institucijama za što postoje dokazi, što mnogi pamte i odlučni su činjenicama potkrijepiti, samo pitanje je vremena kada će se odijelo hibrid političara ogolititi i pokazati u pravom svijetlu. I dok nam konobrari, umjesto rada u ugostiteljstvu budu vodili krovne sportske ili državne institucije, dok mamini sinovi s metlom u stražnjici budu vladali javnim ustanovama Hrvatska neće postati ni Titanik već riječna splav na kojoj neće biti mjesta za takve utopljenike jer će nakupljene “rese” na splavu biti previše.

Vapaj Mire Bulja (ma nije važno u kojoj je stranci) koji kaže da ne postoji bolji primjer bahatosti ove HDZ-HNS-Pupovac Vlade, od uhljebljivanja Nelle Slavice na mjesto ravnateljice Nacionalnog parka Krka samo par dana nakon što je Upravni sud poništio rješenje o njezinom izboru, povjetarac je u vihoru političkih makljaža. Bulj kaže da ministar Ćorić pokazuje da mu je, kao i cijeloj Vladi, bitnija stranačka iskaznica i neki mutni interesi nego zakoni Republike Hrvatske.

Kao branitelj, posebno sam osjetljiv kada se krši Zakon o hrvatskim braniteljima, istim onima bez kojih ne bi bilo ove države, a po Nacionalnom parku Krka i dalje bi haračile četničke bande. Sada Tomislav Ćorić preko na brzinu sazvanog povjerenstva, za ravnateljicu imenuje Nellu Slavicu, a ne dr. Ljiljanu Zmijanović iako je Upravni sud nespornim utvrdio da bi pod jednakim uvjetima bodovanja Ljiljana Zmijanović kao hrvatski branitelj imala prednost pri zapošljavanju, piše Bulj po Facebooku i dobiva na tisuće lajkova. I… što mu to vrijedi ?!

Badava je to što je Ljiljana Zmijanović doktorica i ne samo da je hrvatski branitelj nego je i jedina doktorica znanosti među tim kandidatima, s doktorskom disertacijom koja se bavi upravo temom zaštićenih područja, važno je da Plenkovićevim pijunima to ništa ne znači, a kako i bi, kad su za Domovinski rat čitali ili gledali na tabletima i internetu.

Točno je što Bulj kaže da je važno samo da njihovi ljudi imaju posao i da se održi interesna koalicija na grbači hrvatskog naroda, no smijali se mi ili ne važno je i potrebno što prije otvoriti Goli otok, i poslati sve “Hrvatine” da ljetuju i odrađuju sve ono što su učinili ovom narodu. Koliko god mi s podsmjehom gledali na bivšu Jugu, siguran sam da bi većina nas podržala da baš te “Hrvatine” i njima slične, onim što su opljačkali, pokrali, uhljebili, raz(h)ebali, obnove Goli otok i iznajmimo im apartman pa makar bio i bez klime.

Na žalost, danas živimo u državi koja pogoduje kradljivcima, krpeljima, političkim moćnicima koji se za pljačku naroda kažnjavaju gulenjem krumpira, radom za opće dobro, ili smještajem u zatvore koji nude redovne posjete, četiri obroka dnevno, šnicle, hrenovke, kobasice, piletinu na ovako i onako, salate, kolače, šetnje na svježem zraku, čitanje lektire, pa i “pohvale” za dobro vladanje.

Bila ova ili ona Vlada ništa se neće izmijeniti, istinito je i žalosno da čovjek nestaje, bezvlašće, korupcija, mito, stvarnost je koju srećemo na svakom koraku, nerijetko se u nju i zabijemo, ostanemo na trenutak zatečeni …i… nastavimo dalje. I eto ti naše Domovine.

Vratite nam Goli otok, lista čekanja je preduga !