Vozač putničkog autobusa kod Knina napuhao čak 3,16 promila alkohola

Čak 3,16 promila alkohola u organizmu napuhao je 52-godišnji vozač putničkog autobusa kojeg je policija u nedjelju oko podneva zaustavila u mjestu Žagrović kod Knina, doznaje se u ponedjeljak u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj

Riječ je o putničkom autobusu marke Volvo, zagrebačkih registracija i u vlasništvu prijevozničke tvrtke iz Zagreba, koji je prometovao na međugradskoj liniji između Zadra i Knina. U trenutku kad je zaustavljen unutra je bilo putnika, potvrdili su u policiji.

Vozač je do otriježnjenja zadržan u policijskoj postaji, ali protiv njega još nije pokrenut prekršajni ili kazneni postupak. U policiju su kažu da provode istražne radnje kojima će utvrditi kako je vozač autobusa pod utjecajem alkohola sjeo za volan autobusa i tako ugrozio putnike i druge sudionike u prometu.

Također, provode se izvidne i radnje na okolnosti možebitnih kaznenih djela i prekršaja koji su vezani uz ovaj događaj, dodaju iz šibensko-kninske policije. Nakon toga policija će protiv 52-godišnjeg vozača poduzeti odgovarajuće zakonske mjere.

Na području Šibensko-kninske županije policija je proteklog tjedna zbog vožnje pod utjecajem alkohola kaznila 19 vozača.

Hina