Vole ga i ne vole, a da li znate da se ne preziva Šprajc…..kako se u stvari preziva ?!

Scrrenshot/Instagram

Zoran Šprajc jedan je od najpopularnijih novinara, urednika i voditela u Republici Hrvatskoj. Čini se da znamo mišljenje ovog višestruko nagrađivanog Slavonca gotovo o svemu i svačemu, no rijetko tko zna da je Šprajc naknadno mijenjao prezime.

Pravo prezime ovog 51-godišnjaka rodom iz Slavonskog Broda glasi Jovanović.

Odlučio uzeti mamino prezime, bolje mu je zvučalo

Iako voditelj o ovome nikada nije previše pričao, internetska stranica biografija.com navodi kako je Šprajc zapravo prezime njegove majke. Prezime Jovanović, piše isti izvor, odlučio je zamijeniti onim njemačkih korijena jer mu je Šprajc bilo – zvučnije.

‘Zoran Šprajc rođen je 1968. godine u Slavonskom Brodu. Rođeno prezime bilo mu je Jovanović, ali je Zoran kasnije uzeo majčino prezime Šprajc, budući da nikad nije ni živio s ocem, a to prezime bilo je i mnogo zvučnije za javnu osobu’, piše na spomenutoj internetskoj stranici.

Inače. prezimena Jovanović odreklo se i nekoliko domaćih političara, a promjena imena nije strana ni brojnim domaćim “celebovima”, od Dina Merlina preko Jacquesa Houdeka pa sve do Doris Dragović.

Podsjetimo, sa svojom suprugom Lidijom, inače lektoricom koja je i sama vodila neke kontakt emisije u vezi pravopisa, gramatike, govora i pisanja, ima troje djece: Franku i Mirona, te nešto mlađeg Darjana.

Piše: Dnevno.hr/Barbara Grgić