Vojska sagradila natkriveni prolaz između objekata u KB Dubrava

Vojska sagradila natkriveni prolaz između objekata u KB Dubrava

Pripadnici Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske izgradili su u petak dodatni natkriveni prostor, odnosno komunikacijski tunel dužine šest metara između objekata u KB Dubrava, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

U izgradnji tunela bilo je angažirano 10 pripadnika Bojne za opću logističku potporu HV-a.

Spajanje objekata s ranije spojenim šatorskim smještajem omogućit će u zimskim i nepovoljnim meteorološkim uvjetima nesmetano kretanje bolničkog osoblja KB-a Dubrava u pružanju zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od koronavirusa.

„Od početka širenja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, pa i potresa u Zagrebu, Hrvatska vojska daje svoj doprinos. I u ovakvim situacijama, vojska je u stalnoj spremi i u svakom trenutku je spremna pomoći građanima, institucijama i lokalnoj zajednici. Hrvatska vojska kao dio Sustava domovinske sigurnosti daje veliki obol u pravovremenom odgovoru na navedenu krizu i hvala im još jednom na tome“, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

KB Dubrava jedan je od izabranih primarno respiracijsko-intenzivističkih centara u Hrvatskoj koji se oformio pojavom epidemije koronavirusa.

“Za potrebe liječenja COVID-19 bolesnika, uz pomoć HV-a, napravljene su potrebne značajne infrastrukturne preinake kojima je cilj omogućiti pružanje vrhunske zdravstvene zaštite uz ograničenje prijenosa ove bolesti”, ističu iz MORH-a.

Hrvatska vojska je još u ožujku u manje od 72 sata izgradila šatorsko naselje ispred KB Dubrava, koje ima  27 grijanih šatora s kapacitetom od 220 kreveta, koji su ujedno i povezani drvenim tunelima.

Pojavom epidemije Stožer civilne zaštite i Ministarstvo zdravstva RH donijeli su odluku o formiranju četiri primarno respiracijsko-intenzivističkih centra u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu namijenjenih liječenju COVID-19 bolesnika. Klinička bolnica Dubrava je izabrana za jedan od primarano respiracijsko-intenzivističkih centara zbog stručnosti, opremljenosti i prometne povezanosti, navode iz MORH-a.