Gradonačelnik Petrinje Dumbović na stručno poslovnom skupu u Vodicama „Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji“

U Vodicama je održan Stručno poslovni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji“ s temom vodnoga gospodarstva u Europi.

Sudionici stručnog skupa su stručnjaci koji se bave vodoopskrbom, odvodnjom i pročišćavanjem otpadnih voda a namjera skupa je da kroz razmjene informacija, znanja i iskustva šireg kruga pojedinaca, tvrtki i ustanova daju doprinos razvoju i napretku predmetne problematike.

U rad stručnog skupa bili su uključeni i predstavnici Privrede d.o.o. na čelu sa direktororm Zlatkom Medvedom i Darinkom Dumbovićem, gardonačelnikom Grada Petrinje. U suradnji s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu Privreda d.o.o. je prezentirala stručni rad koji se odnosi na aktualnu problematiku pripreme i provedbu svojih EU sufinanciranih projekata. Autori rada su Igor Filković, dipl.ing.stroj. iz Privreda d.o.o., koji je i održao prezentaciju na stručnom skupu, i mr.sc. Gorana Ćosić Flajsig, dipl.ing.građ. s Tehničko veleučilište, Zagreb.

Na skupu su prezentirani stručni radovi uz koje su bile i tematske radionice na kojima su prezentirane ustanove i tvrtke sa svojim najnovijim dostignućima i programima. Tijekom odvijanja stručnog skupa prisutni su bili izlagatelji proizvoda i usluga u području vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje otpadnih voda. Jedna od značajnijih aktivnosti na polju vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, u Hrvatskoj ali i šire, su pripreme i provedbe velikog broja investicija s ciljem značajnijeg povećanja standarda vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja.

Investicijski zamah, koji je prikazan na skupu, predstavlja jedan od najvećih investicijskih ciklusa u području vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Naglasak je bio na prezentaciji projekata i investicije u tijeku, te završenih investicija, s ciljem razmjene dosadašnjih iskustava između stručnjaka koji već pripremaju i provode ovakve aktivnosti s budućim sudionicima u provedbi velikog broja investicija koje nas očekuju.