Vlaović (HSS): “Ministar Horvat trebao večeras biti u Brodu, no odgodio do ponedjeljka, to govori ili da nemaju rješenja ili da ih nije briga za 600 zaposlenih”

Zastupnik Davor Vlaović (HSS) u četvrtak je izjavio kako je ministar gospodarstva Darko Horat s četvrtka na ponedjeljak odgodio svoj dolazak u Slavonski Brod gdje radnici grupe Đuro Đaković ponovno štrajkaju zbog neisplate plaće za listopad.

“Ministar je trebao večeras biti u Brodu, no odgodio je dolazak do ponedjeljka što govori ili da nemaju rješenja ili da ih nije briga za 600 zaposlenih”, rekao je zastupnik u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za rasprave na slobodnu temu. 

Zapitao se čime će ti radnici kupiti poklone svojoj djeci za svetog Nikolu, pa pozvao nadležne da im riješe plaću i da se dugoročno riješi problem njihove tvrtke. “Zašto država ima novca za dokapitalizaciju Croatia Airlinesa, a nema za Đuru Đakovića”, zapitao se.

Zašto su reklame glasnije od ostalog programa?

Stjepan Čuraj (HNS) najavio je da će predložiti izmjene Zakona o elektroničkim medijima kojima bi se uredila glasnoća televizijskih i radijskih reklama u odnosu na ostali program, kako je to već učinjeno u nekim europskim državama.

“Kad gledate program, pa dođete do reklama imate dojam kao da vam je netko pojačao prijamnik, kad reklame prođu, a počne program, ne čujete ništa”, opisao je Čuraj. 

Tvrdi da je u Velikoj Britaniji i Italiji “striktno” navedeno da reklame ne smiju biti glasnije od drugog programskog sadržaja. To se ne smije raditi na štetu potrošačkih prava, kazao je zastupnik.