Vlaji osvojili Himalaju!

Facebook

Vlaji su osvojili Himalaju! Javio je to Vedran Mlikota, jedan od pokretača planinarske ekspedicije na 6 tisuća četiristo 76 metara visoki vrh Mera Peaka.

Tako je dvanaest vlaških jurišnika prevalilo dug i težak put pa su izvijestili javnost da se osjećaju radosno, baš kao što je Edmund Hillary javio baznom logoru i cijelom svijetu kada je osvojio Mount Everest.

Kakav uspjeh! (…) Evo nas sjedimo u jednom malom i simpatičnom lodgeu i prepričavamo dogodovštine i junačimo se našim pothvatom. A imamo i čime! Pozdrav svima u Hrvatskoj koji su nam na bilo koji način pomogli. A posebni pozdrav Zagvozdu iz kojeg smo krenuli i u koji se uskoro vraćamo. Kao bolji ljudi. Jer Himalaja čini ljude boljima!, napisali su.

Ekspedicija ‘Vlaji na Himalaji’, u kojoj su mahom planinari podrijetlom iz Dalmatinske zagore, prije dva je tjedna iz Zagreba, pod vodstvom alpinista, pripadnika HGSS-a i putopisca Stipe Božića, krenula na osvajanje himalajskog vrha Mera Peak visokog 6476 metara.

Uz Stipu i glumca Vedrana Mlikotu, ekipa je sastavljena od deset Zagvožđana, tri splitska Vlaja i tri Zagrepčanina. Jakov Čagalj, Teo Bartulović, Tonči Čagalj, Mijo Mlikota, Frane Mucić, Goran Lišnjić, Joško Čagalj, Mateo Stapić, Vedran Kristić i Stipe Kristić su na popisu putnika iz Zagvozda, Miro Dujmović, Ivo Miloš i Mladen Balić su na splitskom, a Hrvoje Rupčić, Goran Sajko i Hrvoje Starčević na zagrebačkom popisu.