Vlaho Orepić: Hrvatska je zapuštena, posao za narod se ne obavlja

Izvor: HRT

Gost emisije Nedjeljom u dva je saborski zastupnik Vlaho Orepić. U prvom TV intervjuu nakon izlaska iz Mosta objasnit će razloge napuštanja te stranke. Što će Orepić ubuduće raditi kao saborski zastupnik, kakva je sudbina trećeg puta u Hrvatskoj, bila su neka od pitanja u emisiji.

Komentirajući svoju struku ‘fitness trenera’ kazao je kako je u njegovoj karijeri taj oblik sporta najveće iznenađenje. “Toliko godi tijelu, jer nema povreda i kritičnih opterećenja”, kazao je. Volio bi se vratiti u taj svijet. Potvrdio je kako je i on poput ostalih dobio na kilaži kao političar, ali je krenuo u borbu s kilogramima. Politiku doživljava kao isključivo “obavljanje posla za narod”.

“Politika u Hrvatskoj trenutno trenutno se bavi strančarenjem i interesima i treba je vratiti na pravi put”, kazao je Orepić. Za politiku Mosta je kazao kako je nekorisna i konfliktna. “Od loše i zle politike lošiji je nedostatak bilo kakve politike – to je zamka u koju je upao Most. Most nema politike za narod, sve se svelo na međuljudsko ogovaranje i diskreditaciju.

“Hrvatska je doslovno zapuštena i nezaštićena, posao za narod se ne obavlja. Moj politički cilj je pristojna, uređena, građanska Hrvaska uređenih ekoloških standarda. Ideja Mosta nije s tim u suprotnosti, ali to nije trenutna politika Mosta”, kazao je Orepić. Svjetonazorski, dodao je – Most je orjentiran desno, a takva ne bi trebala biti njegova politika, on bi trebao povezivati, smatra Orepić. Izlazak iz Mosta rezultat je, kaže njegove ljudske i političke dosljednosti.

Bivši je branitelj, ali kaže – borio se za slobodu Hrvatske, ali i za slobodu u Hrvatskoj. Smatra kako je dio braniteljske populacije privilegiran u odnosu na ostale građane. “Branitelje se treba se poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi – nema ni za toć”, kazao je. Obrušio se i na dvije najveće stranke.

“U HDZ-u i SDP-u imate strukturu osobnih komoda – možda njih veliki broj ne voli gosp. Plenkovića ali će glasati za njega jer time ostvaruje pogodnosti jer je HDZ na vlasti. To se mora promijeniti”, kazao je. “Uz populističku politiku jednako je opasan i rođački kapitalizam”, naglasio je. (HRT)