VLADA Suglasnost za ugovor o obnovi Doma za starije i nemoćne u Sisku

Rekonstrukcija zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, oštećene uslijed potresa, stajat će 7,03 milijuna kuna, a Vlada je na sjednici u četvrtak dala prethodnu suglasnost ravnatelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) za sklapanje ugovora o izvođenju radova.

Zgrada Doma je u vlasništvu HZMO-a, u potresu je značajno oštećena i ugrožava sigurnost ljudi i imovine te je nužna njezina obnova kako bi se Dom stavio u funkciju u punom kapacitetu.

HZMO je proveo otvoreni postupak javne nabave na kojemu je zaprimljeno sedam ponuda, a odabrana je ponuda tvrtke “Radanović d.o.o.” iz Siska, kao ekonomski najpovoljnija ponuda u ukupnoj vrijednosti 7,03 milijuna kuna s PDV-om, izvijestio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

uglasnost Vlade bila je potrebna budući da ukupna vrijednost radova prelazi pet milijuna kuna.

Vlada je dala suglasnost i Gradu Kutini za zaduženje kod Privredne banke Zagreb u iznosu od 23,5 milijuna kuna, za financiranje kapitalnog projekta “Kupnja poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi na Trgu“.

Rok otplate kredita je deset godina bez počeka, u jednakim mjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 0,85 posto i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visini 0,10 posto od iznosa odobrenog kredita, a Grad Kutinu Vlada je zadužila da izradi planove proračunske potrošnje za godine u kojima treba planirati sredstva za otplatu kredita.

Ministarstvo kulture Vlada je, pak, zadužila da objavi javni poziv za predlaganje kandidata za tri člana Vijeća za elektroničke medije, budući da za troje članova mandat završava u srpnju.

Nakon što prikupi kandidature, Ministarstvo će ih proslijediti Vladi, a ona s cjelokupnom dokumentacijom i prijedlogom za imenovanje Hrvatskome saboru, koji temeljem Zakona o elektroničkim medijima imenuje i razrješava članove Vijeća za elektroničke medije.