Vlada odgovorila Bulju na pitanje o “četničkim spomenicima”

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, na svom prifilu na Facebooku objavio je odgovor Vlade na njegovo zastupničko pitanje o uklanjanju spomenika u Borovu Selu, Krnjaku, Kistanjama i Brđanima.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Vlada RH odgovorila mi je na zastupničko pitanje vezano uz ‘nadgrobne četničke natpise u Borovu Selu, Krnjaku, Kistanjama i Brđanima’. Iako sam tražio da se Vlada izjasni o izjavama Milorada Pupovca, koji je generala HV-a Janka Bobetka usporedio sa Slobodanom Miloševićem, Slavkom Dokmanovićem i Milanom Babićem, odgovor na to pitanje nisam dobio. Kao što mi nije odgovoreno hoće li se Vlada založiti kod Pupovca da da odgovor na pitanje gdje je danas dr. Ivan Šreter.

Odgovorili su sljedeće:

“Odgovarajući na Buljevo pitanje vezano uz uklanjanje ‘nadgrobnih četničkih natpisa Vukašinu Šoškočaninu, Vojislavu Miliću, Mili Babiću, spomeniku pripadniku Knindži u Kistanjama i pobunjenim Srbima u Brđanima’, Vlada je navela kako ‘kazneno zakonodavstvo RH ne propisuje načine ili postupak uklanjanja postavljenih spomenika ili obilježja te u tom smislu ne predstavlja temelj za uklanjanje spornih objekata iz predmetnog pitanja’.

Nadalje dodaju da bi se ti spomenici ‘mogli ukloniti ako su rezultat kakvog kažnjivog djela’.”

Jadna zemljo, napaćena…”, napisao je Bulj, očito nezadovoljan odgovorom koji je dobio.

VLADA RH: "ČETNIČKI SPOMENICI BI SE MOGLI UKLONITI AKO SU REZULTAT KAŽNJIVOG DJELA"Vlada RH odgovorila mi je na…

Posted by Miro Bulj on 12. siječnja 2018