Vlada na telefonskoj sjednici donijela odluku o obustavi nastave

Dubrovnik, 01.02.2019 - Vlada RH održala je u petak ujutro u dubrovačkom Kneževu dvoru svoju 141. sjednicu, devetu izvan Zagreba, na kojoj je donesen niz odluka od važnosti za Dubrovačko-neretvansku županiju. Na slici Nikola Dobroslavić, Andrej Plenković i Mato Franković. foto HINA/ Baldo MARUNČIĆ/ ik

Vlada je u u petak na telefonskoj sjednici donijela Odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu.

U uvjetima proglašene epidemije na području Republike Hrvatske, Vlada obustavlja izvođenje nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama, kao i redovni rad vezan uz prijam djece u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja, stoji u priopćenju.

Za koordinaciju poslova i dinamiku uspostave nastave na daljinu zadužuje se Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a provedba Odluke započinje u ponedjeljak i traje do opoziva.

Vlada je na telefonskoj sjednici i formalnu donijela odluku koju je premijer najavio jutrošnjoj konferenciji za novinare nakon sastanaka s ministrima i Nacionalnim stožerom civilne zaštite.