Vlada danas o domovinskoj sigurnosti dok se čeka izvješće Agrokora

Nacrti konačnih prijedloga zakona o sustavu domovinske sigurnosti i zakona o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka te odobrenje za kreditno zaduženje HŽ Infrastrukturi kod domaćih banaka uz državno jamstvo, neke su od točaka dnevnoga reda na otvorenom dijelu današnje sjednice Vlade.

Sjednica Vlade održat će se u 10 sati u Banskim dvorima.

S obzirom na to da je danas Dan D kada je riječ o Agrokoru iako javnost neće saznati sve podatke, s velikim zanimanjem se iščekuje što će premijer Andrej Plenković, koji uobičajeno na početku sjednice komentira tjedne događaje, reći uoči objave nalaza revizije.

Naime, kriza u Agrokoru je najznačajniji događaj ove godine na domaćoj gospodarskoj, ali i političkoj sceni, a zbog nje se i raspala koalicija između HDZ-a i Mosta dok je nova vladajuća koalicija HDZ-a i HNS-a već sada na manje čvrstim temeljima nego što je bila na samom početku mandata.

Izvanredna uprava Agrokora u četvrtak u 15 sati javno će na konferenciji za medije prezentirati najvažnije nalaze revidiranih financijskih izvješća za ključne pojedinačne kompanije u sastavu Agrokor grupe, s izuzetkom Agrokora d.d.