VLADA Ante Lončar i dalje na čelu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Sjednica znanstvenog savjeta

Ante Lončar i dalje će biti ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odlučila je u četvrtak Vlada na zatvorenom dijelu sjednice.

Zbog isteka mandata 4. kolovoza Lončar je prvo smijenjen te ponovno i imenovan na dužnost ravnatelja s danom 5. kolovoza, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Vlada je donijela zaključak kojim predlaže Nadzornom odboru tvrtke ACI da imenuje Kristijana Pavića članom Uprave i direktorom tvrtke do imenovanja člana Uprave putem javnog natječaja, a na razdoblje od najduže šest mjeseci jer mu dosadašnji mandat ističe 12. kolovoza.

Olivera Maroš je zbog isteka mandata razriješena dužnosti dosadašnje članice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme. Biljana Tanatarec imenovana je novom članicom, koja se imenuje na prijedlog Stručnog savjeta Hrvatskog zavoda za norme.

Zbog isteka mandata razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa (Mladen Nikšić, Ivica Mekovec i Stjepan Petljak). Imenovan je i dio novih članova temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju (Mladen Nikšić, Milan Vuković i Martin Starčević).

Imenovana je predsjednica Uprave društva Narodne Novine Darija Prša i članovi Uprave društva Robert Hirc i Silvija Žužul, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju na mandat od četiri godine.