Vjerovnici tvrtke Nina Pavića potražuju 187 milijuna kuna

Izvor: N1

Vjerovnici tvrtke Com.Com u stečaju, u vlasništu osnivača nekladašnjeg Europapress Holdinga Ninoslava Pavića, prijavili su ukupno 187 milijuna kuna tražbina od kojih je priznato nešto više od 90 milijuna kuna, objavljeno je na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.

Najveći je vjerovnik Pavićeve tvrtke, prema objavljenoj tablici prijavljenih tražbina, Agrokor koji je prijavio 59,6 milijuna kuna potraživanja temeljem ugovora o namjenski oročenom depozitu, ugovora o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od listopada 2012. do kolovoza 2016.

Nekretninska tvrtka Allegheny Financial kojoj je osnivač, između ostalih i Pavić, potražuje 17,2 milijuna kuna na temelja ugovora o pozajmicama, ali i ugovora o kupoprodaji i ugovora o preuzimanju dugova sklopljenih od siječnja 2008. do travnja 2012.

I druga tvrtka kojoj je Pavić jedini osnivač i direktor, Eupragia d.o.o, potražuje 4,3 milijuna kuna na temelju ugovora o kratkoročnim zajmovima sklopljenim 2015. a i sam Pavić kao vjerovnik drugog višeg isplatnog reda potražuje od svoje tvrtke u stečaju nešto više od 80.000 kuna i to na temelju ugovora o zajmu.

S druge strane Pavić i kao jedini vjerovnik I. višeg isplatnog reda kao zaposlenik svoje tvrtke na temelju neisplaćene neto plaće potražuje 50.684 kune.

No, kako se navodi u objavljenoj tablici tražbina, Pavić kao ”bivši radnik nema pravo na isplatu od Agencije za zaštitu radničkih tražbina” obzirom da je bio odgovorna osoba u pravnoj osobi’.

Raiffeisen banka od Com.Coma potražuje nešto više od 8,7 milijuna kuna, ali ima osiguranja svojih tražbina upisivanjem na imovinu tog dužnika – stambenu zgradu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici. Među većim vjerovnicima je i Porezna uprava koja na temelju poreza, doprinosa i drugih davanja potražuje nešto manje od 600.000 kuna.

Kao najveći vjerovnik tvrtke s osporenim tražbinama navodi se vlasnikova supruga Daniela Pavić, koja potražuje čak 97 milijuna kuna. No, ta se tražbina osporava u cijelosti jer ”iz dostavljene prijave vjerovnika te dokumentacije stečajnog dužnika koju posjeduje stečajni upravitelj, nije bilo moguće utvrditi postojanje tražbine koja se ugovorima o cesiji prenosi, a nije popraćena nikakvom dokumentacijom”.

Tvrtka Com.Com. osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom od samo 20.000 kuna i sjedištem u zagrebačkoj Katančićevoj ulici. Jedini osnivač bio je Pavić, a upravo je Com. Com. bila tvrtka preko koje je taj bivši vlasnik EPH držao većinski udio u toj medijskoj kompaniji dok je nije preuzeo sadašnji većinski vlasnik – zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković.

Stečajni postupak nad Pavićevom tvrtkom otvoren je u rujnu ove godine.
(Hina)