Vjeran pas pred bolnicom šest dana čekao vlasnika

Vjeran pas čekao je svog vlasnika ispred bolnice na sjeveroistoku Turske punih šest dana, sve dok pacijent nije otpušten, te nije slučajno što se za psa kaže da najbolji čovjekov prijatelj, javlja u subotu CNN.

Sinonim za vjernost već decenijama unazad je pas Hačiko, akita koja je godinama poslije smrti svog gazde dolazila na mjesto gdje se sastajala sa svojim vlasnikom koji se vraćao sa posla.

Bez izuzetka, sve do kraja svog života, punih 11 godina, Hačiko je bio vjeran svom vlasniku.

Šeri bi mogla da stane “rame uz rame” ovom najvjernijem psu ikada i preuzme mu titulu.

Naime, sjajna priča nas vodi do Repevka u Rusiji, gdje o jednom psu pričaju svi građani, a sve zahvaljujući njegovoj upornosti i želji da bude uz svoju porodicu i u najtežim trenucima.

Kada je vlasnik Dimitri otišao u bolnicu, njegov pas Šeri nije želio da ga napusti. Stajao je pred ulazom u bolnicu danima, bez pomjeranja, iako je napolju bilo veoma hladno.

Čak ni snijeg nije mogao da je odvoji od svog najdražeg čovjeka.

Dimitrijeva žena Svetlana pokušala je da Šeri povede kući, ali ni njoj nije pošlo za rukom da je pomjeri od bolnice ispred čijih vrata je provela sedam dana, koliko je trajao Dimitrijev period liječenja.

Ovaj “ruski Hačiko” kako su ga mediji prozvali, odan je pratilac Dimitriju i prema riječima njega i Svetlane, nikada se ne odvaja od njega i svuda ga prati.