“Vječni sevdah” Pave Anića za pomoć udruzi slijepih i slabovidnih

„Vječni sevdah“ naziv je koncerta kojeg je sinoć u prepunoj Velikoj dvorani Hrvatskog doma održao Pavao Anić sa svojim prijateljima.

„Ovo je već treća godina za redom da imam svoj samostalni koncert i to mi znači jako puno. Jako puno mi znači što mogu pomoći svojoj udruzi zato što je kroz godine ona meni puno pomagala, od vrtića preko osnovne škole do upisa u srednju školu.

Uvijek su bili tu i uvijek su mi bili podrška. Ovo je prilika da i ja njima na neki način pomognem i uzvratim za pomoć koju su oni meni pružili i to mi je jako drago“ – rekao je Pavao o svojim koncertima, a podršku je i ovaj put Pavi i Udruzi slijepih dao Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb, te je rekao:

„Kad kažemo Pavao Anić, onda se uvijek prije svega sjetim da je to moj Mošćeničan i naš dragi Petrinjac. Svi njegovi dosadašnji koncerti pokazali su jednu veliku nadarenost našeg Pave. Ovo je humanitarni koncert i kada pogledate u ovoj dvorani koliko je Petrinjki i Petrinjaca došlo zbog svih dragih prijatelja, udruga, pojedinaca koji imaju poteškoća, vidite da Petrinja ima srce, ima dušu, ima onaj senzibilitet prema svim onim skupinama koje imaju problema. Ova dvorana pokazuje ono što Petrinja treba imati, što daje jednu jasnu poruku koliko ljudi vole ljude kada trebaju humani, a humanost je na prvom mjestu.

“Gradonačelnik Dumbović ovom prigodom je članovima Udruge i svim slijepim osobama čestitao Međunarodnog dana bijelog štapa povodom kojeg je Udruga slijepih SMŽ – Sisak i organizirala ovaj koncert.

Udruga, inače, broji oko 130 članova, a predsjednik Udruge Danko Tomanić u svom obraćanju zahvalio se svima koji su došli na koncert, posebno gradonačelniku Dumboviću koji je sve ove godine uz njih i čija su vrata uvijek za njih otvorena, a o humanitarnom karakteru koncerta je rekao:

„Ove godine kroz koncert, ali i akciju „Činim pravu stvar“, želimo prikupiti sredstva za nabavku novog kombi vozila za prijevoz slijepih osoba. U našoj županiji situacija s prijevozom je vrlo teška. Mi imamo problema s dovozom naših članova iz udaljenijih mjesta u Dnevni centar slijepih u Sisku.

Doduše, imamo jedan kombi koji koristimo iz usluge, dakle nije naše vlasništvo, ali i on već lagano dolazi do kraja izdržljivosti i moramo razmišljati kako ljudima osigurati siguran transport do našeg Dnevnog centra. Mi ne tražimo novo vozilo, novi kombi.

Tražimo nešto novije, sigurnije, nešto što neće iziskivati tolike troškove održavanja.“ Tomanić je pozvao sve ljude dobra srca na solidarnost i ako se žele novčanim prilogom uključiti u njihovu akciju prikupljanja novca za nabavku kombi vozila, da to učine na broj žiro računa : HR2124070001500002146.