Vize za BiH

Anto Đapić održao konferenciju za medije

Piše: Anto Đapić


Nasrtaji, nasilje, mržnja i prijetnje Katoličkoj crkvi u Sarajevu i osobno kardinalu Puljiću završna su faza integrirane muslimansko-srpske agresije na hrvatski narod u BiH i strateški korak istodobno u osvajanju završnih pozicija za novu agresiju na današnju Republiku Hrvatsku. Događaj u Sarajevu se ne može gledati izvan strateškog plana osmišljavanog cijelo proteklo stoljeće, ostvarivanog u etapama, još od 1941.godine, zatim strašnim zvjerstvima protiv hrvatskog naroda 1944.i 1945.godine, a nastavljenim nakon polustoljetnog progona i zatiranja srpskom agresijom na Hrvatsku i BiH, te muslimanskom agresijom na Hrvate 1993.godine, čije političke, sigurnosne i međunarodne operacije nisu prestale do danas. I neće ako Republika Hrvatska ne reagira.
Nije pokušaj linča kardinala Puljića unutarnje pitanje BiH, jer unutarnjeg pitanja takve razine u toj zemlji nema, niti je to pitanje arbitraže stranih veleposlanstava na čelu s američkim u toj zemlji. To je pitanje prvoga reda važnosti Zagrebu i Republici Hrvatskoj.
Mi smo u DESNO tijekom proteklih godina više puta snažno ukazivali na to povezujući tijek događaja od muslimanske agresije 1993.godine na hrvatske životne prostore, povezujući nevjerojatnu selektivnost u pristupu ratnim zločinima, progonu HVO-a, hrvatskih branitelja i vojskovođa, međunarodnu hašku kriminalizaciju HVO i Hrvata, preotimanje predstavničkog prava Hrvatima u Federaciji, u regijama i gradovima znajući da taj proces neće prestati bez snažne i odlučne reakcije Republike Hrvatske.
Između ostaloga zato smo inzistirali na tri ključne točke državno-političkog programa, na izbornom zakonu, na zakonu o državljanstvu i na pozicioniranju kršćanskih vrijednosti kao temeljne ustavne vrijednosti državno-političkog poretka. Na žalost hrvatske političke stranke i inicijative ostajale su nezainteresirane, slijepe i gluhe na te strateške prijedloge, a svaki od njih i svi zajedno imaju i imali su na umu i sprječavanje događaja ovoga tipa u Sarajevu za sva vremena i trajno utvrđivanje pozicija hrvatske nacionalne suverenosti.
Mi zahtijevamo od Republike Hrvatske, od svih političkih stranaka, saveza i inicijativa da danas odmah, posebice zato što ulazimo u predizborno razdoblje suglasnost za usvajanje jedinstvene svehrvatske nacionalne državne politike u funkciji zaštite hrvatskog naroda u BiH.
Nakon ovoga nasilja u antihrvatski savez integriranih smrtnih neprijatelja, antifašista,  islamista i velikosrba, Republika Hrvatska mora odmah pristupiti uvođenju viza za državljane BiH koji nemaju hrvatsko državljanstvo uz strogi nadzor i provjeru svakoga pojedinačnog zahtjeva s eliminacijskim stavom za svakoga pripadnika Armije BiH, svakoga naturaliziranog islamistu i pripadnika postrojbi Republike Srpske, te sve one koje se može povezati politički, medijski i civilno s neprijateljstvom prema hrvatskom narodu.
Također je odmah nužno pristupiti reviziji odobrenih državljanstava Republike Hrvatske pripadnicima srpskog i muslimanskog naroda i odmah poništiti pravo na hrvatsko državljanstvo svima onima, koji su prepoznati kao nositelji i promotori antihrvatske histerije u BiH i Srbiji. Ne može hrvatski narod očekivati da ovo opasno i uništavajuće ludilo stane, ako će sve te pogubne politike i njihovi protagonisti imati uporišta u Zagrebu, do te mjere perverzije da muslimanski čelnik Izetbegović na HRT-u prijeti ratom hrvatskom narodu. Današnja Hrvatska ne smije tolerirati i honorirati takve politike u Hrvatskoj. To je početak. Drugi je korak revizija strategije nacionalne sigurnosti zemlje, koja će urbi et orbi jasno naznačiti prirodno pravo svakovrsne do antiterorističke intervencije hrvatske države na svakom dijelu BiH gdje je jedan jedini Hrvat nesiguran i ugrožen. Tako se Republika Hrvatska mora početi ponašati i samo tako će opravdati naziv nacionalne države hrvatskog naroda, a ni jedna jedina politika i stranka ne bi smjela ostati bez jasnoga i javnoga stava o ovim prijedlozima. Zato pozivamo hrvatski narod da na predstojećim izborima kroz ovu prizmu ocjenjuju sve političke ponude i kandidate.