Više stotina građana na prosvjedu ‘Sveučilište mora bolje’

Izvor: N1 / Antonio Zavada

Na prosvjedu “Sveučilište mora bolje” povodom sutrašnjeg izbora novog rektora Sveučilišta u Zagrebu okupilo se više stotina građanki i građana na Trgu Republike Hrvatske u organizaciji Sveučilišne platforme.

Cilj prosvjeda je, poručili su, pokazati da Sveučilište “ne pripada šačici moćnika koji ga koriste za svoje privatne interese, nego svima nama”

Dana 23. veljače Senat će izabrati novog rektora Sveučilišta u Zagrebu. U tim izborima pravo glasa nemaju ni građani niti većina profesora i studenata Sveučilišta, iako ih se oni itekako tiču. Tog će dana nekoliko desetaka senatora odabrati smjer kojim će se Sveučilište kretati iduće četiri godine; smjer koji može značiti ili poboljšanje kvalitete Sveučilišta ili njegovo daljnje propadanje, navodi se u pozivu na prosvjed.

Za dobrobit i bolju budućnost naše djece i svih nas izađimo na ovaj prosvjed i pokažimo da ne želimo da Sveučilištem koje mi financiramo još četiri godine vlada korupcija i klijentelizam. Izađimo i pokažimo da Sveučilište ne pripada šačici moćnika koji ga koriste za svoje privatne interese, nego da ono pripada svima nama. Izađimo i poručimo da Sveučilište mora bolje!’, navode.

Prosvjed se održava na Trgu Republike Hrvatske, ispred Sveučilišta.