Virovitica: Prosvjed građana zbog nerazjašnjene smrti Siniše Palma

Pedesetak građana prosvjedovalo je u petak navečer protiv šutnje institucija u slučaju nestanka 17 milijuna kuna i nerazjašnjene smrti pročelnika za financije Siniše Palma.

 Ispred zgrade gradske uprave u Virovitici u vrijeme dok je zasjedalo Gradsko vijeće okupljeni građani izrazili su nezadovoljstvo zviždanjem i isticanjem transparenta na kojem je pisalo „Zašto je Simpa mrtav“.
 Palm je nestao 31. svibnja, a pronađen je mrtav 3. lipnja. 

 Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru izvijestilo je kako se radi o samoubojstvu i da nije bilo potrebno izvršiti obdukciju.
 Nekoliko sati prije službene vijesti o smrti pročelnika, gradonačelnik Ivica Kirin izvijestio javnost o “počinjenju kaznenog djela na štetu gradskog proračuna”. 

 Podnio je kaznenu prijavu Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj, a Palma razriješio te pokrenuo postupak njegova udaljenja iz službe optuživši ga da je bio ovisnik o kockanju.

„Prošlo je 174 dana, a javnost još ne zna niti jednu relevantnu informaciju od državnih  institucija o tome što se dogodilo iako je Državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeto niz kaznenih prijava“, rekla je organizatorica prosvjeda Iva Anzulović.