Virovitica: Dvjestotinjak građana na skupu u povodu smrti pročelnika

Virovitica: Dvjestotinjak građana na skupu u povodu smrti pročelnika

Dvjestotinjak građama okupilo se u subotu na skupu “Zašto je Simpa mrtav?” u središtu Virovitice, na kojem su u kutiju ubacivali pitanja i komentare vezane uz slučaj nestanka više milijuna kuna iz gradskog proračuna i samoubojstva pročelnika za financije Siniše Palma, koja će biti javno postavljena gradonačelniku Ivici Kirinu.

Među građanima je bilo i nekoliko članova Gradskog vijeća iz redova oporbenih stranaka, ali nikakvih govora nije bilo.

Cilj akcije bio je upozoriti građane da ne šute i ne okreću glavu od problema, a tijekom dva sata prikupljeno je 200-njak pitanja, koja će biti izvješena na ulazu u gradsku upravu uoči sjednice Gradskog vijeća i tako javno postavljena gradonačelniku Kirinu, rekla je organizatorica skupa Iva Anzulović.

Gradsko vijeće Virovitice raspravljat će o nestalom novcu iz gradskog proračuna i samoubojstvu pročelnika na redovnoj sjednici 18. lipnja.

Palma je nestao je 31. svibnja, a pronađen je mrtav 3. lipnja. Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru izvijestilo je da se radi o samoubojstvu te da nije bilo potrebno izvršiti obdukciju, što je među stručnjacima izazvalo niz prijepora.

Nekoliko sati prije službene vijesti o smrti pročelnika gradonačelnik Ivica Kirin izvijestio javnost o “počinjenju kaznenog djela na štetu gradskog proračuna”. Podnio je kaznenu prijavu Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj a Palmu razriješio te pokrenuo postupak njegova udaljenja iz službe.

O slučaju nije želio javno govoriti ali je, pritisnut novinarskim pitanjima, ipak objavio kako je gradskom proračunu tijekom više godina nanesena milijunska šteta a pročelnika Palmu optužio da je bio ovisnik o kockanju.