Vili Beroš: Naše balansirane mjere imaju rezultata, to je pobjednička formula

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a ukupno je aktivno 5300 slučajeva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Među oboljelima su 1993 pacijenta na bolničkom liječenju, a 193 ih je na respiratoru. Preminulo je 26 osoba.

Javnosti se obratio i ministar zdravstva, Vili Beroš.

“Raduje svaka promjena nabolje, prvi puta nakon 22. studenog imamo pad broja hospitaliziranih ispod 2000. Mišljenja smo da uz prisutnu odgovornost građana ove mjere dosta djeluju. Nemojte misliti da je ovo kraj epidemije, ali možemo zaključiti da ove naše balansirane mjere polučuju rezultate i to je pobjednička formula u borbi protiv epidemije. Ali oprezni moramo biti i dalje”, rekao je ministar.

Odgovorio je i na brojne upite hoće li se s padom broja zaraženih zatvoriti i Arena Zagreb.

“Što se tiče zatvaranja Arene tiče, činjenica je da broj pada, danas tamo ima 12 bolesnika. Mi volimo biti pripremljeni i biti nekoliko koraka ispred. Realno, upogonili smo je mjesec dana prije nego smo je trebali. Kada dođe vrijeme za razmišljanje o tome, donijet ćemo odluku. U ovom trenutku nastojimo i dalje držati pod kontrolom sve elemente koji utječu na zarazu”, rekao je Beroš, pozvavši građane i dalje na oprez i odgovornost.